Bel direct met: 0575 463 289 of email met

Over echterendieren.nl

 

Echterendieren.nl is een website van boerderij de Mettemaat. U vindt ons in het prachtige dorp Hengelo GLD, centraal in de Achterhoek. De Mettemaat kent drie hoofdactiviteiten: De zorgboerderij, de dierhouderij/verhuur en De Edelingen. Deze combinatie van al deze activiteiten maakt de Mettemaat uniek in zijn soort.

De zorgboerderij biedt dagbesteding en logeeropvang aan volwassenen en kinderen met een zorgvraag. Zij dragen op de boerderij onder andere hun steentje bij aan de verzorging van de dieren. Het werken met de dieren heeft een positieve invloed op hun zelfvertrouwen en stimuleert de eigen verantwoordelijkheid.

Door de continue aandacht en contact met mensen worden de dieren aanhankelijk, lief en makkelijk in omgang. Daardoor zijn ze ideaal voor onze Mobiele Kinderboerderij of Levende Kerststal maar ook zeer geschikt voor mensen die dieren willen houden.

Het fokken van rendieren is bij Jan en Joke ooit begonnen bij het hobbymatig fokken van ezels maar dat is door de jaren heen uitgegroeid tot een volwaardige fokkerij waar al vele jonge dieren van verschillende rassen zijn geboren.