Bel direct met: 0575 463 289 of email met

Rendierfokkerij de Mettemaat

 

Doordat er een goed contact met de Lapse bevolking is heeft de Mettemaat een gezonde kudde rendieren. De rendieren die op de Mettemaat worden gefokt en groot gebracht, worden voor het grootste gedeelte verkocht aan serieuze belangstellenden.

Het fokken van rendieren is ooit begonnen bij het hobbymatig fokken van ezels wat door de jaren heen is uitgegroeid tot een volwaardige fokkerij waar al vele jonge dieren van verschillende rassen zijn geboren.

Voor de mensen op de zorgboerderij is het verzorgen van de dieren een leuke activiteit. Alle dieren groeien op met veel menselijke aandacht. Hierdoor zijn de dieren die opgroeien op de Mettemaat lief, aanhankelijk en erg makkelijk in de omgang.

De rendieren kunnen gewoon in een groene wei gehouden worden, met als omheining bijvoorbeeld schapengaas. Op stal kun je ze met hooi en krachtvoer bijvoeren.

Heeft u nog vragen over de dierhouderij, fokkerij of verkoop dan kunt u bellen met Jan Groot Roessink. Telefoon: 06 22 57 27 49

RENDIEREN

De Rendieren die op de Mettemaat worden gehouden behoren tot de Toendra Rendieren.

MEER LEZEN:

 


KWALITEITSEISEN

De Mettemaat is een bekende en erkende stal. Zo is het bedrijf aangesloten bij het Nederlandse Ezelstamboek, de Nederlandse Bond van geiten-houders en de Nederlandse Parkdierenvereniging.